FindianaJones

Tapaus Syrian Girl

  • Tapaus Syrian Girl

Damaskoksessa syntynyt Maram Susli tunnetaan paremmin nimimerkillä Syrian Girl. Hän aloitti arabikevään aikoihin (2011) kommentoida maansa tapahtumia, ja vähitellen hänestä tuli suuren kansainvälisen suosion saavuttanut aktivisti. Hänen Facebook-tilillään oli 75 000 seuraajaa, kunnes se hiljattain suljettiin.

Sen jälkeen Maram Susli kommentoi tapahtunutta omalla Youtube-kanavallaan, jolla on 73 000 tilaajaa ja kanavalla yhteensä yli viisi miljoonaa näyttökertaa. Videolla hän kuvaili Fb-tilinsä sulkemista absurdiksi. Tämän seurauksena kyseinen video poistettiin vedoten siihen, että Maram Susli harjoitti vihapuhetta. Lisäksi hänen koko Youtube-kanava uhattiin sulkea.

Olen lukenut videosta tehdyn transkription, jonka liitän blogini loppuun yleisesti luettavaksi. Tekstistä ei voi löytää merkkejä vihapuheesta edes suurennuslasilla. Kyse on siis mielivaltaisesta sensuroinnista.

Maram Susli on kumonnut väitteet siitä, että olisi Bashar al-Assadin kiihkeä kannattaja, ja sanoo olevansa vain isänmaallinen, joka haluaa puolustaa Syyrian kansan etuja. Hän on muun muassa sanonut, että länsimaat haluavat tuhota Syyrian, koska maa on velaton ja sillä on itsenäinen keskuspankki; velattomana se kykenee noudattamaan itsenäistä ulkopolitiikkaa ja vastustamaan länsimaiden ja Israelin imperialismia. Lisäksi hän on sitä mieltä, että Iranin, Irakin ja Syyrian välinen sopimus kaasuputken vetämisestä maiden halki oli yksi lisäperuste pyrkiä Syyrian ja Iranin murskaamiseen.

Kyseiset mielipiteet eivät tietenkään ole esillä länsimaisessa mediassa. Sen sijaan Syyriaan liittyvässä uutisoinnissa usein siteerataan Syrian Observatory for Human Rights -nimistä järjestöä. Eräiden tietojen mukaan SOHR-järjestön takaa löytyy kuitenkin yhden miehen, Isossa-Britanniassa asuvan Rami Abdulrahmanin ylläpitämä järjestö. Tosin Abdulrahman on pseudonyymi, ja henkilön oikea nimi on Ossama Suleiman, joka on kertonut olevansa pitkäaikainen Syyrian oppositioaktivisti.

Käytännössä siis SOHR on ihan samanlainen yhden henkilön ylläpitämä tuuttaustoimisto, kuin mitä Syrian Girl. Sillä, kumpi on oikeassa, ei tässä katsannossa ole merkitystä, vaan sillä, että ensimmäisen mielipiteitä siteerataan luotettavana lähteenä ja jälkimmäisen mielipiteille pantiin stoppi vihapuheeseen vedoten.

Yleisesti vihapuheella ymmäretään vähemmistöjä kohtaan tehdyt solvaukset tai rasistinen kielenkäyttö. Tähän juuri pyritäänkin, jotta vihapuheen vastustamiselle saadaan enemmistön tuki.

Vaikka vihapuhe on tietysti ikävää ja moukkamaista, niin sillä on sittenkin vissi ero verrattuna vihatekoon. Tarkoitan tässä vihateolla sotatoimia. Otetaan esimerkiksi vaikkapa Irak, missä tekaistuin perustein tapettiin Just Foreign Policy -järjestön mukaan puolitoista miljoonaa ihmistä. Sodan seurauksena osa henkiinjääneistä on joutunut lähtemään pakolaisiksi. Voiko olla niin, että samat tahot, jotka pystyvät ensin kylmän rauhallisesti eliminoimaan näinkin huikean määrän ihmisiä ja tuhoamaan kodit heidän henkiin jääneiltä läheisiltään, olisivat aidosti kiinnostuneita siitä, mitä näistä henkiinjääneistä puhutaan? Tuskinpa. Vihapuheen sijaan kiinnostus lienee lähinnä siinä, että kukaan tai mikään taho ei voisi tehdä hallaa heidän ajamalleen propagandalle seuraavien päämääriensä saavuttamiseksi.

Tässä kontekstissa alkaa hahmottua se, miksi vihapuhe ja sen kitkemiseksi vaadittavat toimenpiteet ovat oiva instrumentti tukkia suita. Vihapuhetta kun ei edelleenkään kukaan pysty kunnolla määrittelemään. Poliisi on hukassa asian kanssa, mutta sen täytyy yrittää toimia, koska ylhäältä on annettu ohjeet. Samalla, kun poliisi tekee toivotonta urakkaansa, voidaan taustalla toimia täysin mielivaltaisesti. Tapaus Syrian Girl on siitä esimerkki. Se ei ollut laatuaan ensimmäinen, eikä tule olemaan viimeinen. Arvatenkin tämän tyyppinen toiminta tulee jatkossa lisääntymään.

Tässä vielä transkriptio videosta, joka poistettiin Youtubesta vihapuhe-argumentilla.

"Hi everyone this is SYRIANGIRL. I have some bad news ...

My Facebook account which I have been working on for five years and which has 75,000 followers has been deleted.

It was out of the blue - there was no warning or reason given.

The last thing I posted was photograph and video evidence of election fraud in the Kurdistan referendum, which is happening in Iraq: - video of people stuffing unlimited amounts of yes votes into ballot boxes, other people washing the purple off their fingers so that they can go in and vote again. And one guy even voted on behalf of his nine dead relatives.

The Kurdish Regional government has also been intimidating Assyrian Christians and yazidis, into voting ‘yes’, threatening some of them with being kicked out of refugee camps.

If you recall from my previous videos, Kurds are not the indigenous populations of Iraq and Syria. And those supporting the creation of Kurdistan are supporting a land grab, with a side of ethnic cleansing of the true indigenous peoples - effectively, a second Israel. And it's not just me or the Iraqi government saying this, it's also many Kurds themselves, who refer to Kurdistan as the “second Israel.”

All of this information of course doesn't suit the agenda of the balkanization of Iraq and Syria, which is being pushed in the mainstream media. I also mentioned on Facebook the Israeli Yinon plan, and how they wanted to create a Kurdistan for the sake of Israel.

The censorship could have been the result of mass flagging by people who don't like what I have to say.

I've emailed Facebook in the hopes of getting to the bottom of this, and to get my account back. But if it doesn't come back, you'll know why, and you'll know that much of freedom of speech has truly died.

In the meantime, I have created an account on the Facebook alternative, Minds, so that those who have Minds can add me.

I've been censored many times before. It usually happens when I've hit the nail on the head, in terms of opposing mainstream media lies.

Recently one of my YouTube videos about how ISIS got hold of weapons shipments from US air drops, was censored.

In fact, while the mass YouTube demonetization caused an uproar earlier this year, I have been demonetized for 4 years.

Those years ago I was curious, and I asked why my account had been demonetized, while other news media outlets, and even alternative media oh, we're not.

I requested details about what I was doing differently that cause this demonetization.

I got a very bizarre reply of “I'll tell you later”. That later never came and the case was closed and I didn't open it again.

It's never been about the money for me. I didn't want the money to tarnish the very important message.

However it's come to that point that in order to keep going and defend myself I need to ask for help.

That's why I've opened a Patreon account. So if, and only if, you can afford it, I would appreciate you lending me a dime, so that I can fight the sensors, and defend my name, which sometimes can be a matter of resources.

And who knows where the censorship is going to go, the situation is precarious. Facebook may only be the beginning.

But no matter how they try to silence me I promise you one thing, I'm going to keep fighting."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Hyvä ja paljastava kirjoitus!

Olen hetkittäin seurannut Syrian girl'iä. Toinen mitä luin aikoinaan ahkerasti oli bloggaaja 'Riverbend', joka kirjoitti Irakista kertovaa blogia 'Bagdad burnining'.
Myös hän oli nainen, mutta henkilöllisyyttä ei tiettävästi saatu koskaan selville.

https://en.wikipedia.org/wiki/Riverbend_(blogger)

Totuuden sanoja molemmilta.

Henry

Käyttäjän HeikkiTurunen kuva
Heikki Turunen

Minusta näillä Facebookeilla ym on lähinnä huonosti koodattuja botteja, ne kun toimivat lähes huutoäänestyksellä tuomioita langettaessaan. Yhtä hyvin Syrian girlin tili olisi voitu lakkauttaa vaikka profiilikuvan "pornon" takia jos vinkujia on tarpeeksi. Etten nyt linkittäisi näihin oikeisiin vihapuheen vähentämisyrityksiin.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Juuri noin ja monella muulla tapaa "vihapuhetta" voidaan väärinkäyttää sanan- ja yksilönvapautta vastaan.

Ei ole mitään takeita etteikö viharikospoliisi sortuisi väärinkäytöksiin saatuaan ilman rikosepäilyä vapauden kerätä ja tallentaa sinusta tietoa. Sanomattakin on selvä, että koko kansaa koskeva "tiedustelu" on valtion terroria ja totalitarismia.

Kannattaa tarkoin miettiä, olemmeko valmiita muuttamaan perustuslakia ja kajoamaan perustavanlaatuiseen oikeuteemme - yksityisyyteemme. Uusi tiedustelulainsäädäntö tulee käsittelyyn seuraavien ek-vaalien jälkeen, voiko laivan kurssia enää muuttaa?

Toimituksen poiminnat